Παρασκευή 24 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΟΙ ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ

ΑΘΩΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ: «Η κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων (...) δεν είναι άσχετη με το παζάρι που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτές τις μέρες για τη νέα δομή του ΝΑΤΟ. Αντιθέτως είναι πολλοί στο Πεντάγωνο που κάνουν λόγο για "βοσνιοποίηση" του Αιγαίου (...) Είχαμε επισημάνει ότι τα πραγματικά δύσκολα θα άρχιζαν μόλις ο Αμερικανός διοικητής του στρατηγείου της Σμύρνης θα ζητούσε να καθορίσουν Ελλάδα και Τουρκία τα επιχειρησιακά όρια των επίγειων ραντάρ τους (...) Η ελληνική θέση είναι γνωστή: Τα ελληνικά ραντάρ καλύπτουν ολόκληρο το FIR Αθηνών (...) Η νέα δομή του ΝΑΤΟ προβλέπει ενοποίηση εναέριων χώρων Ρουμανίας, Βουλγαρίας, Ελλάδας, Τουρκίας και στο μέλλον Αλβανίας και Σκοπίων (...) Οι Αμερικανοί λένε ότι αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να παίρνουν από το κάθε επίγειο ραντάρ την καλύτερη δυνατή εικόνα (...) Ο Αμερικανός διοικητής Σμύρνης μπορεί να κρίνει πως έχει καλύτερη επιχειρησιακή εικόνα του βορειοανατολικού Αιγαίου από τα τουρκικά ραντάρ κοντά στα παράλια (...) Ο εκπρόσωπός της Αχμέτ Νταβούτογλου μιλάει ανοιχτά για "συνεταιρισμό" στο Αιγαίο (...) Στο Πεντάγωνο ανησυχούν πολύ (...) Θυμίζουν ότι και η συμφωνία του 1995 για τη Βοσνία σε τέτοιου είδους "τεχνικές συμφωνίες" είχε στηριχτεί. Και τα είδαμε τα χαΐρια τους» (το θέμα στο ΠΟΝΤΙΚΙ).

ΓΡΙΠΗ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ: «Ερχεται ένας νέος "δαίμονας" να μας ρίξει σε καταστολή. Ολη αυτή η ιστορία περί γρίπης και άλλων δαιμονίων ενδέχεται να εξυπηρετεί και άλλα συμφέροντα. Δεν θέλουμε βέβαια να πιστέψουμε άλλα σχόλια, πως από τον όλο θόρυβο σπεύδουν να επωφεληθούν ορισμένες κυβερνήσεις στον μακροχρόνιο σχεδιασμό τους για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και τις αναπόφευκτα εκδηλούμενες αναμενόμενες κοινωνικές αναταραχές με έναν κατ' οίκον περιορισμό των πολιτών για να "μη νοσήσουν"» (η Εφη Καραγεώργου στο ΕΘΝΟΣ).

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: «Oι ευκατάστατοι αλλάζουν συχνά αυτοκίνητο. Για την οδική ασφάλεια, για να μην πέσει η τιμή μεταπώλησης, γιατί έχουν φθορές τα λάστιχα ή επειδή το χρώμα είναι ντεμοντέ. Ο άφραγκος οδηγεί παλιό αυτοκίνητο. Αν δείτε ένα σκουριασμένο όχημα, που βγάζει καπνούς, δε θα σκεφτείτε "να ένας ιδιόρρυθμος εφοπλιστής". Σίγουρα δεν σκέφτεται κάτι τέτοιο ο κ. Σουφλιάς, όταν βρίσκεται στο πίσω κάθισμα της υπουργικής Μερσεντές του. Εντούτοις αποφάσισε ότι όσο πιο κακομοίρης είναι ένας ιδιοκτήτης αυτοκινήτου τόσο πιο ακριβά να τιμωρείται για τη φτώχεια του. Λέγεται "πρόστιμο ρύπανσης"» (το σχόλιο στο ΒΗΜΑ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ